"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Грудень » 18 » 117 років тому ...
15:24
117 років тому ...

117 років тому народилась видатна українська художниця, про яку сьогодні говорить весь світ – Катерина Білокур.

Її картини виношені і народжені так, як являє себе світові суще. Квіти і плоди земні на її полотнах приворожують нас, наскрізь протинають пречистим янгольським зором, та, заглядаючи в наші душі, комусь палахкотять міріадами іскорок, промінять цілющий аромат життєвого щастя, а від когось присоромлено, а то пригнічено заступають у тінь, ховаються в безмежне марево. Складається враження священнодійства чи магії: на картинах практично відсутній слід пензля, і картина буквально спалахує та міниться на очах. Немовби чарівна музика у виконанні оркестру віртуозів. Полотна Катерини Білокур переповнені живильними земними соками, а водночас композиційно легкі, розкрилені.

Із нелегкою долею та майстерською творчістю Катерини Білокур учні 6 класу знайомилися на виховній годині «Чарівниця з Богданівки». Змістовно і цікаво розповідала дітям про народну художницю завідувач музею Флігель Шевченка – Гусак Лариса Сергіївна. Також шестикласники переглянули відео з репродукціями картин Катерини Білокур, читали поезії Т. Чорновіл та К. Квітчастої, присвячені цій геніальній художниці.

Наприкінці діти ставили багато запитань, висловлювали думки, ділились враженнями про побачене і почуте. Адже життєвий і творчий подвиг Катерини Білокур немає аналогів у світовому мистецтві, він став моральним і естетичним мірилом непідробної,мудрої, вічної життєвої краси.

Переглядів: 447 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0