"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 55 56 »

Учні Яготинської ЗОШ І- ІІІ ступенів № 1 взяли участь у щорічній ХІІІ Всеукраїнській благодійній акції "Серце до серця".   Була створена мобільна група із членів учнівського самоврядування. До акції долучилися учні, вчителі та батьки .
Зібрані кошти (785  гривень) перераховані на придбання медичного обладнання для лікування дітей з порушенням слуху.

 

              ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 20.04.2018

13 квітня 2018 року відбулася зустріч учнів 11 класів з начальником пожежної частини Шекерою Ігором Миколайовичем, який провів профорієнтаційну роботу по відбору кандидатів на вступ до вищих навчальних закладів ДСНС України.

      

Переглядів: 458 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 14.04.2018

В рамках двомісячника благоустрою, 12 квітня 2018 року, учні та вчителі Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 провели трудовий десант по прибиранню території школи та прилеглої території.

 

 

 

 

    

    ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 13.04.2018

Верховна Рада України прийняла постанову №4251 «Про встановлення Дня українського добровольця», який відзначається щорічно 14 березня.
Саме 14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області.
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України,  в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 були проведені такі заходи:
· уроки мужності ««Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця» для учнів 7-9 класів;
· книжкова виставка присвячена хроніці подій на Майдані, створенню Національної Гвардії України, участі предста ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 14.03.2018

  Кобзарю!
  Знов до тебе я приходжу,
  Бо ти для мене совість і закон

 
Для багатьох поколінь українців – і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відзиваючись на нові болі й думи, стаючи до нових скрижалів долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічнім шляху до Тараса...
    9 березня 2018 року Україна відзначала 204-річницю з дня народження великого поета. В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 в рамках Шевченківського тижня було проведено літературно-мистецьку годину для учнів 10-11 класів & ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 10.03.2018

Рідна мова... Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п'янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова — це характер народу, його пам'ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав'язь. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати й розвиватися суспільство. Мова стосується кожної людини, адже науково доведено, що від мови залежить і мислення. У країнах світу люди різняться за своїм менталітетом та світоглядом не тільки через традиції та релігійні переконання, а й завдяки мові, якою вони розмовляють, а відповідно і думають.
    Сьогодні, 21 лютого, відзначаючи Міжнародний день рідної мови в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 учні 2-11 класів написали &la ... Читати далі »

Переглядів: 722 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 21.02.2018

Боротьба не за щастя  вже навіть іде —за життя!
Бо його забирають.
Нас Надія веде, нас ідея веде
За свободу для рідного краю.

 

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні.

Президент України Петро Порошенко   підписав Указ №69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності  (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Щоб від ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 20.02.2018

На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів українців.
Славних, молодих…

Це слова з вірша Павла Тичини "Пам'яті тридцяти". Вони присвячені молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року. Бою, який обріс легендами. І, попри поразку, став праобразом мужності та відваги для українського народу.
Відзначаючи 100 річчя з дня тих трагічних подій, в Яготинській ЗОШ І-ІІІ  ступенів № 1 відбулися такі заходи: круглий стіл для учнів 9-11 класів «Герої Крут – гордість нації»(10 клас, вчитель історії Черко Н. П.),  «На Аскольдовій могилі поховали…» - виховний захід в 8- Б класі(вчитель Алдакімова Л. Л.), виховні години для учнів 1- 5 класів та інформаційні хвилинки 6- 7 класів «Герої Крут», викладка літератури в шкільній бібліотеці «День пам’яті героїв Крут».

... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 02.02.2018

    Учні Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з ініціативи міської бібліотеки для дітей брали участь у Всеукраїнському конкурсі малюнків «Рідна країна – безпечна країна». Метою проекту-конкурсу було нагадати українським школярам про необхідність дотримання правил дорожнього руху та допомогти їм убезпечити своє життя на дорогах.
    За результатами підсумку конкурсу-проекту Боліла Єлизавета (5-Б клас), Приходько Дарія (5-А клас), Ковальов Владислав (3-Б клас) були нагороджені призами від фонду Миколи Томенка: флатери безпеки на дорогах. Діти не лише вміють гарно малювати, вони  є активними читачами міської бібліотеки для дітей.
    Ось так: навчаємось, читаємо і малюємо! Так тримати!

 

Переглядів: 378 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 31.01.2018

Птахи — частина природи, без них її краса була б неповною. Птахи — вірні наші помічники, захисники лісів, полів, садів, тому їх треба охороняти й берегти. Про пернатих потрібно піклуватися і допомагати у час морозів і снігів. Саме тому 87 учнів Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 взяли участь в конкур ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: Ludmila | Дата: 23.01.2018