"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 55 56 »

Для світової цивілізації кінець ХХ ст. – початок ХХІ ст. виявився складним періодом. Страждає світ дорослих, страждає світ дітей. Діти гинуть від голоду, воєн, хвороб. Статистика жахлива. Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Вони її майбутнє. Розуміючи це, світове співтовариство в особі організації об’єднаних націй створило документ надзвичайної ваги – Конвенція про права дитини.          

Під час Всеукраїнського тижня прав людини з учнями 4-А класу (класний керівник Перетятько Н. М.) був проведений виховний захід «Кожна дитина має право». Перетятько Н. М. розповіла дітям про те, що Декларація прав дитини містить десять статей рекомендаційного характеру, спрямованих на соціальний захист дітей та забезпечення їхнього гармонійного розвитку. Конвенція укладена 54 статтями і обов’язкова для держав, які до неї приєдналися. Вона надала нашому суспільс ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 07.12.2017

З 4 – 6 грудня 2017 року педагогом- організатором Ткаленко О.В. проведено конкурс дитячого малюнка «Право очима дитини». Захід проводився з метою виявлення і підтримки юних талантів та обдарувань, сприяння духовно-моральному, естетичному вихованню дітей, формуванню правової культури дітей та учнівської молоді, активізації діяльності та розвитку шкільних органів самоврядування дітей .Учасники заходу – вихованці гуртка образотворчого мистецтва та учні школи відтворили свої права у малюнках.

 

 

 

Відповідно до рішення журі переможцями шкільної виставки-конкурсу дитячого малюнка «Право очима дитини» стали:

І вікова категорія

І місце

Калінін Владислав, учень 1- Б класу, робота  «Ми маємо рівні права»;

... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 07.12.2017

      6 грудня 2017 року на базі ПВНЗ «Університет сучасних знань» відбулася наукова конференція на тему:«Права людини: історія та сучасність». Учні 11 класу Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Білоус Анастасія, Білокур Тетяна з учителем історії Черко Н.П. взяли участь в даному заході. Наукова конференція була проведена у пленарному та секційному режимах.
       Білоус Анастасія виступала з тезами «Історія виникнення прав людини в світі та в Україні» в секції Міжнародно-правові аспекти прав людини
.

Переглядів: 414 | Додав: Yagotin | Дата: 06.12.2017

«Немає щастя без свободи,

свободи – без самоврядування,

самоврядування – без конституційності,

конституційності – без моралі,

й жодного з цих великих благ –

без сталості і ладу».

Клінтон Росистор

Основою набуття сучасними школярами початкових навичок колективної управлінської діяльності є учнівське самоврядування. Діяльнісна основа учнівського ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 06.12.2017

Збройні сили України —

Слава, гордість, міць країни!

Захищають мир, свободу

Служать рідному народу

    6 грудня в Україні відзначається загальне професійне свято усіх українських військовослужбовців - День Збройних Сил України. Народна мудрість стверджує,що земля може нагодувати людину своїм хлібом,напоїти водою зі своїх джерел,але захистити себе не може. Тому -це почесний обов’язок юнаків.

... Читати далі »

Переглядів: 423 | Додав: Ludmila | Дата: 06.12.2017

Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини в нашій державі щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права, присвячений прийняттю 10 грудня 1948 р. ООН Загальної декларації прав людини. З правовими питаннями ми зустрічаємось досить часто.

В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 розпочався тиждень права, який триватиме з 4 по 8 грудня 2017 року, з робочої лінійки для учнів 1-11 класів «Право і закон — рушійні сили для життя людини», де було відмічено, що основним правовим документом, який захищає права дітей, є Конвенція про права дитини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. Її ще називають «Світовою конституцією прав дитини». Вона проголошує безліч прав дітей.

Під час усного журналу учні 9-Б класу разом з учителем правознавства Савенко С.В. ознайомились з практичним використанням пр ... Читати далі »

Переглядів: 652 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 04.12.2017

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Відзначення цього Дня започатковане з 1988 року, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Головна мета заходу – привернути увагу суспільства до даної проблеми.

З метою формування здорового способу життя, привернення уваги до проблеми поширення венеричних хвороб, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику у Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було проведено  захід з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

1 грудня педагог – організатор  Ткаленко О. В. та практичний психолог Довгаль Л.В. організували для учнів 11- А та 11-Б класів перегляд презентації щодо формування здорового способу життя та профілактики соціально – небезпечних хвороб «СНІД – чума ХХІ століття» та провел ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 04.12.2017

Щорічно 3 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році.  Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства.

Ми також не залишаємось байдужими до таких людей. В школі  до Міжнародного дня інвалідів лідерами учнівського самоврядування, педагогом – організатором Ткаленко О.В. та соціальним педагогом  Довгаль Л.В. було проведено майстер клас по виготовленню «Ангела Мрії». Діти з задоволенням виготовлями ангелочків, вкладаючи в них свої найпотаємніші надії.

< ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 01.12.2017

Зараз, саме зараз, ми повинні показати свою підтримку тим, хто живий. Тим, хто не бачить ні сну, ні відпочинку. Тим, хто кожен день чує свист куль і снарядів, бачить смерть своїх друзів. Лише відчуваючи нашу підтримку, вони продовжують боротьбу, бо знають, що за ними стоїть народ України.

Допомога військовослужбовцям може бути різною. Головне мати бажання.1 грудня 2017 року учні, батьки та вчителі Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 зібрали допомогу воїнам АТО та передали волонтером Вознюком В.Ф., ... Читати далі »

Переглядів: 735 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 01.12.2017

Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Щороку в кінці листопада Україна  вшановує пам’ять жертв Голодомору,   страшної трагедії українського народу.  Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.

 З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу  дати  в ... Читати далі »

Переглядів: 668 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 26.11.2017