"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
12:10
День української писемності та мови

Річ не про те, що мова солов'їна,
Бо мова – глибше, ніж пташиний спів.
В її скарбниці – доля України,
Космічна нерозгаданість віків.

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

Традиційно, в День української писемності та мови в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було проведено єдиний урок "9 Листопада - День української писемності та мови", загальношкільну лінійку "Мова - життя духовного основа", з метою популяризаторів українського слова проведені класні виховні заходи: "Барви рідного слова", "Мова - коштовний скурб народу", "Бринить, співає рідна мова ... " . Учні 5-11 класів взяли участь у написанні радіодиктанту "Наші пісні".  Цього дня стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, в якому  взяли участь 34 учні школи.

Колисковою, солов'їною називають прекрасну українську мову поети. Просте слово несе людям Добро, Правду, Істину. Його не можна не любити, без нього не можна жити.

             

                             

Переглядів: 521 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0