"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Лютий » 9 » Герб + Прапор + Гімн = Держава
20:09
Герб + Прапор + Гімн = Держава

…Я більшого щастя на світі не хочу,

Щоб лиш Україна міцніла й цвіла.

                                           В.Верещук

 

 

            Кожна країна світу має свої символи – знаки, які характеризують державу, відтворюють її історичне минуле, прагнення народу до волі, незалежності. У ст. 20 Конституції України записано: «Державними символами України є Державний Прапор, Державний Гімн і Державний Герб».

            Саме Україні, її державним символам і був присвячений усний журнал «Герб + Прапор + Гімн = Держава», проведений у школі разом з міською бібліотекою для дітей, учнями 7-А класу (класний керівник С.В.Савенко). В оформленій відповідно до тематики заходу в актовій залі (карта України, національна символіка в кетягах калини) зібралися учні 5-А класу (кл. керівник Т.М.Пархацька), вчителі. Розпочала дійство вступним словом завідуюча міською бібліотекою для дітей Л.М.Братченко, яка розповіла, що 2017 рік є ювілейним роком: 25 років тому були затверджені та узаконені головні знаки нашої держави: 15 січня – Гімн, 28 – Прапор, 19 лютого – Герб. Діти з гордістю та піднесенням розповідали про історію кожного символу, а їхні розповіді супроводжувалися відео презентацією окремих сторінок журналу: «Наш тризубець золотий – знак країни головний», «Наш прапор державний – то велич і міць», «До нових здобутків кличе пісня Україну, а зовуть її велично всі Державним Гімном», «І Україна таки буде, і в Україні будем ми». Піснею про козаків – перших захисників української незалежності – гостей та учасників заходу привітали учні 3-го класу (Володя Малаховський, Василько і Миколка Сав’юки), а семикласники виконали пісні про Україну (музичний керівник А.М.Кудрявська).

            «Любити і поважати свою державу, шанувати її символи, дбати про її міць і добробут, жити в мирі й дружбі з усіма, гарно вчитися – обов’язок кожного, бо від цього залежить майбутнє нашої держави», такими словами завершила захід шкільний бібліотекар К.І.Лисюк.

Переглядів: 597 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0