"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Лютий » 20 » Герої не вмирають
21:30
Герої не вмирають

Герой — це людина, яка знає,

 що є блага, дорожчі за життя;

людина, яка присвятила

своє життя служінню державі,

себе одну — служінню багатьом.

Г. Лессінг

          На шляху до незалежності україн­ський народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за краще майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом у 2014 році, заплативши за перемогу надвисоку ціну — власне життя.   Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагіч­ні події, які відбулися на Майдані у серці України — Києві — взимку 2014 року, сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об'єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, друзів, батьків. 80 днів і но­чей... Тривожних, заплаканих і вимолених... Три мі­сяці, залишивши свої родини, тисячі людей стояли на вулицях, день і ніч, у морози заради одного — щоб домогтися свого, щоб їхній біль хтось почув.  «Ми прийшли сюди перемогти або померти», — заприсяглися вони на барикаді. І перемога при­йшла. Перемога людей із гарячими   і мужніми серцями. За   неї заплачено велику ціну — щонайменше понад сто життів. Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом — джере­лом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

      В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 20 лютого  день розпочався хвилиною мовчання, вшануванням пам’яті героїв Небесної Сотні на лінійці-реквієм «Герої не вмирають». На виховних годинах учні 6-11 класів згадали подвиг учасників Революції гідності, переглянули та обговорили  документальний фільм «Зима, що нас змінила». Учні 11 класу разом з міською бібліотекою та завідуючою музеєм - флігелем Гусак Л.С. провели урок пам’яті «Вони поміж нас живі».

          Минуло  три роки від початку протестів і вже, мабуть, ні в кого немає сумнівів, що ці герої — Небесна Сотня. Ті, хто віддали життя за кожного з нас. Із цими смертями слова «Слава Україні! Героям слава!» перестало бути просто вітанням. Тепер це віддання шани найкращим, котрі в найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради кращого життя усіх у цій країні, а також свідчення справжнього подвигу.  Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

Переглядів: 519 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0