"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Березень » 16 » Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
12:58
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

 

9 березня наш народ відзначає 203 річчя  з дня народження Т.Шевченка.

 

Великі поети – вічні супутники свого народу і цілого людства. Таким вірним та благородним супутником на дорогах століть став для України її гордість та слава – Т.Г.Шевченко.

                        Доля не була ласкавою до Т.Шевченка. своєю трагічністю вона була схожа на долю України. Але незважаючи на це, з його серця виринали вистраждані слова: «Караюсь, мучусь, але не каюсь».

                       

           

Всі його ми батьком звемо,

Так від роду і до роду:

Кожний вірш свій і поему

Він присвячував народу.

Ось чому в сім’ї великій,

У цвіту садів прекрасних

Буде жити він вовіки

Як безсмертний наш сучасник

 

В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з нагоди відзначення 203-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка проведені уявні подорожі Шевченківськими стежками, учні пригадували сторінки його життя і творчості, декламували вірші великого поета, розігрували сценки з його творів, переглядали відеофільми про життя та творчість Кобзаря. Учні 1-А  класу (класовод Придибайло Л.В.), 3-А класу (класовод Перетятько Н.М.), 4-А класу (кл. Мосьпан Л.П.) та 4-Б класу (кл. Цибуля Н.М.) провели усні журнали «Ми тебе не забудемо, Тарасе», «Шевченковими шляхами»,  «Т.Г.Шевченко – великий син України». Учні 2-А та 2-Б класу (класоводи Іваненко О.П. та Кудря В.А.) провели виховний захід «Уклін тобі, Кобзарю» на якому діти поринули в далеке минуле, запаливши свічку пам’яті про великого Кобзаря. Учні 1-Б класу (класовод Ковальова Л.О.) на виховній годині «Поклін тобі, Тарасе» знайомилися з життєписом великого сина українського народу», декламували вірші, демонструючи красу і чарівність Шевченкового слова. Учні 6-А класу (класний керівник Алексеєнко Н.М.) та 6-Б класу (класний керівник Твердохліб Н.І.) провели виховні заходи на яких читали вірші, обговорювали малюнки до поезії Шевченка.

Була проведена літературна вікторина «Сторінки життя великого Кобзаря»між учнями 10-А (класний керівник Стригун О.В.) та 10-Б класів (класний керівник Іваненко О.О.). Учні 5 класу (класний керівник Пархацька Т.М.) з цікавістю розповідали про життя та творчість великого поета, читали вірші  в літературно-музичній композиції «З Шевченком у серці». Учні 7-Б класу (класний керівник Алдакімова Л.Л.) та 7-Б класів (класний керівник Костенко Л.С.) провели виховний захід «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» на якому учні читали улюблену поезію Шевченка, відповідали на запитання вікторини про його життя та творчість.

             В школі проведено конкурс малюнків «Шевченко в моєму серці».

            Учні 3-Б класу (класовод Радіонова Н.Г.) прийняли участь в районному заході «Іду з дитинства до Тараса»

 

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Т.Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова.

 

«Живи, поете, в бронзі і граніті,

Живи, поете, в пам’яті людській,

Живи в піснях, живи у «Заповіті,

У слові праведнім, у славі віковій!»

 

Переглядів: 804 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0