"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Грудень » 6 » Принципи демократії в шкільному колективі
18:45
Принципи демократії в шкільному колективі

«Немає щастя без свободи,

свободи – без самоврядування,

самоврядування – без конституційності,

конституційності – без моралі,

й жодного з цих великих благ –

без сталості і ладу».

Клінтон Росистор

Основою набуття сучасними школярами початкових навичок колективної управлінської діяльності є учнівське самоврядування. Діяльнісна основа учнівського самоврядування можлива тільки за умови, якщо кожен учень усвідомлює свою значущість, правильно оцінює свої можливості та здібності, зміст конкретної роботи і покладених на нього функцій. Учнівське самоврядування – це співпраця й спосіб світосприйняття, які допомагають створити атмосферу успіху і дають нашій школі змогу жити й творити в режимі самоврядування.

В рамках Всеукраїнського тижня права 5 грудня в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів педагог- організатор Ткаленко О.В. провела тематичне засідання «Принципи демократії в шкільному колективі» з активом учнівського самоврядування . На засіданні були присутні вчителі правознавства Савенко С. В. та Черко Н. П., які проінформували актив школи щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту. На засіданні учні мали змогу отримати перші навички реалізації прав людини та дитини. Адже самоврядування обов’язково має ґрунтуватися на засадах гуманізму і соціальної рівності, взаємоповаги і взаємодопомоги, демократизму й коректності, співробітництва між дорослими і дітьми.

Правильна організація учнівського самоврядування сприяє тому, що учні привчаються самостійно організовувати, планувати та оцінювати результати своєї діяльності не порушуючи права інших .

 

Переглядів: 377 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0