"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Квітень » 13 » Свято книги
19:30
Свято книги

Свято Книги

В читальному залі Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося Свято Книги. Учні 6-А класу мандрували в Країну історії виникнення книги, де дізналися як, коли і звідки вона прийшла до людей.

Бібліотекар Лисюк К.І. ознайомила шестикласників з початком відзначенням Всесвітнього дня книги, 23 квітня, яке прийшло до нас із Каталонії (провінція в Іспанії). Бібліотекар познайомила учнів з найбільшою книгою в світі – «Суперкнигою» та найменшою – «Кобзарем» Т. Шевченка, яка була створена українським майстром Миколою Сябристим. Клавдія Іванівна повідомила, що перша спеціалізована бібліотека для дітей в Україні була заснована в 1909 році у м. Києві бібліотекарем–педагогом Дорою Доброю. Все свято супроводжувалося презентацією «Книги, книги на полиці…». В ході свята учні розгадували кросворди, відгадували загадки, працювали з прислів’ями та приказками про книгу.

Великий учитель В.О. Сухомлинський підкрес­лював: «Як музика не може прожити дня, щоб не взяти до рук музичного інструмента, не творити і не діставати від цього насолоди, — так людина не мо­же обійтися без книжки.

Переглядів: 516 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0