"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Грудень » 17 » Свято оберегів
17:14
Свято оберегів

Із знання свого родоводу починається кожна людина. А коріння її закладене в батьківській хаті, в материній пісні.
Батьківська хата, мамина пісня, бабусина вишиванка, дідусева казка, незамулена криниця, старі жорна, портрет на стіні – усе це родовідна пам ять, наші непересічні символи – обереги.
Вшановуючи їх, учні 8-Б класу разом із міською бібліотекою провели усний журнал « Свято дівочих оберегів», на якому доторкнулися до святих оберегів минувшини. Це і хрещатий барвінок, червона калина, різнобарвні дукачі, моніста, коралі, медальйони,стара скриня і звичайно ж вишиванка.
Діти розповідали про обереги, про те, як люди наділяли їх магічними властивостями і свято вірили в їхню надприродну силу. Адже обереги виконували почесну місію: захищали свого господаря, оберігали його від зла та біди.
Також на святі дівчатка продемонстрували обереги, створені власноруч. Присутні подивилися відео про обереги багатьох областей України.
Сьогодні тисячі жінок і дівчат нарівні з чоловіками несуть на своїх тендітних плечах важкий тягар війни. Тож третя сторінка журналу була присвячена саме їм – «Берегиням в погонах». Діти згадали про них, побажали їм швидше повернутися до своїх родин.
Завершилося свято побажаннями радості, миру, здоров я, щедрої долі…

 

Переглядів: 663 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0