"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2016 » Вересень » 26 » Трагедія Бабиного Яру
05:15
Трагедія Бабиного Яру

     Україна у ХХ столітті стала ареною двох світових воєн, зазнала репресій двох тоталітарних режимів – комуністичного та нацистського. Україна фактично була територією геноцидів – Голодомору та Голокосту. Бабин Яр — це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей. Бабин Яр — це наша спільна трагедія.

    З метою вшанування жертв злочинів, скоєними нацистами під час окупації в столиці України в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ст.  № 1 для учнів 10-Б класу (вчитель історії Савенко С.В.) проведено круглий стіл «Бабин Яр – трагедія всього людства.»Учні вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув від рук нацистів, висловили власні думки, обмінялися інформацією, створили виставку документальних матеріалів. В кожному класі пройшли уроки- пам´яті «Бабин Яр- наш біль, наша пам´ять.»

    Час може зарубцювати рани. Та він безсилий загасити нашу пам’ять. Шовінізм і ксенофобію не можна перемогти лише силовими чи чисто політичними методами. Боротьба з цим злом проходить через душі людей. Крапку може поставити лише перемога людського розуму та волі.

    Пам‘ятаймо, щоб ніколи знову такі події неповторювалися.

 

Переглядів: 500 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0