"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Листопад » 24 » Тренінг – це ефективне навчання
12:55
Тренінг – це ефективне навчання

Здоров’я – поняття багатопланове. Це не лише відсутність хвороб, а й комфортне психологічне самопочуття, гарний настрій, високий рівень пристосування, благополуччя. Тобто, здоров’я – це гармонійне поєднання фізичного, психічного, духовного і соціального здоров’я, як результат самодисципліни, самопізнання, самореалізації, на основі стійкої потреби бути здоровим. Більшу частину робочого часу доби дитина проводить у школі. Тому однією із задач у процесі навчання являється не тільки навчити, сформувати уміння та навички і розвинути творчій потенціал, а й максимально можливо зберегти здоров’я учнів. Цьому допомагає використання у навчально-виховному процесі здоров’язберігаючих технологій.

23 листопада в школі відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів та основ здоров’я школи. Досвідом з використання здоров’язберігаючих технологій поділилася вчитель основ здоров’я Стригун О.В. Вчитель провела урок - тренінг у 7-А класі на тему «Алгоритм дій при виникненні пожежі». Діти вчилися слухати, поважати і сприймати міркування один одного, працюючи в групах. Прекрасна ідея ставати в коло і по черзі висловлювати свою думку активізувала роботу учнів на уроці. В ході проведення уроку-тренінгу вчитель використала інтерактивні вправи: «Знайомство», «Мікрофон», «Ділова гра», «Мозковий штурм», пізнавальні завдання, ігри.

Нові підходи (співпраця, відкритість, активність, відповідальність), нові знання (інтенсивне засвоєння, уточнення, позитивні цінності, ставлення, ідеали), нові уміння і навички (ефективної комунікації, самоконтролю, лідерства, роботи в команді, уміння надавати й отримувати допомогу, аналіз ситуацій і прийняття рішень) дає можливість дітям розвинути життєві навички, обговорити проблемні ситуації, обмінятися досвідом з друзями і вчителем.

 

Вчителі переконались, що тренінг – ефективна форма групової роботи, яка забезпечує активну участь і творчу взаємодію учасників між собою і з тренером. Нові підходи до організації навчального процесу – використанням елементів тренінгової методики на уроках основ здоров’я допоможуть учителю зробити навчання цікавим, різноманітним, ефективним.

   

 

Переглядів: 631 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0