"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2023 » Вересень » 21

Священна пам’ять в спадок нам дана
Вона вогонь незгасний запалила
Там, де солдатська вирита могила,
Де громом прокотилася війна…
Не владний час війни зітерти слід.
І вдячна Пам’ять вічно буде жити,
Як кров бійця, живі палають квіти
На тлі печальних мармурових плит.

 


 

21 вересня учні Яготинського ліцею № 1 вшанували пам'ять героїв, які захищали Яготинську землю від фашистів у роки Другої світової війни та воїнів, що загинули в боях за незалежність України.

Переглядів: 62 | Додав: annadancuk504 | Дата: 21.09.2023

        21 вересня в Україні і в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. На жаль, 24 лютого 2022 року на територію України знову прийшла війна. Сьогодні українці мужньо виборюють право жити вільно у своєму домі, відстоюють незалежність та суверенітет нашої Держави, захищають мирне небо і щасливе майбутнє українських дітей. Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що - небудь дієве заради спокою на Землі, адже найбільше у світі щастя - це мир. Ми докладемо зусиль і віримо, що наші діти зростатимуть у мирній суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій Україні! Ми мирний народ, але до Перемоги будемо виборювати право жити під прапором кольорів мирного неба і золотого поля, під цим небом і серед цих полів. Настане день, коли над пшеничними полями нашої країни знову буде чисте голубе небо а українці впевнено крокуватимуть спільно з європейськими державами. Сьогодні ми вклоняємося нашим захисникам та захисниця, віримо в ЗСУ, у справедливість та нашу Перемогу. З нагоди Міжнародного дня миру в бібліотеці ліцею N 1 оформлена виставка. " Україна бажає миру!" та проведено хвилину спілкування "Ми прагнемо миру!". Мир у домівках, мир у шкільній родині, мир у світі, мир в Україні... У День миру бажає ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: annadancuk504 | Дата: 21.09.2023

     16 вересня відбувся патріотичний забіг в пам'ять офіцера НГУ Сірого Володимира “Шаную воїнів, біжу за героїв України”, до якого долучилися наші ліцеїсти та педагоги. Учні Яготинського ліцею N 1отримали призові місця, а саме: учні 11 класу Кривоша Ярослав - І місце та Малаховський Володимир - ІІ місце, а серед дівчат Тарасенко Катерина учениця 10- А класу - І місце, а сестри Марина та Анастасія Калита, учениця 6-А та 8-Б класу - ІІІ місце .Також вітаємо вчителя української мови Надію Іванівну Твердохліб з ІІІ місцем. Сьогоднішній забіг – це вшанування всіх полеглих Героїв України, які віддали своє життя за незалежність, територіальну цілісність, свободу і мир на українській землі.  Вічна пам’ять Героям! Велика шана хлопцям і дівчатам, які зараз на передовій. Слава Україні !Героям Слава!

... Читати далі »

Переглядів: 58 | Додав: annadancuk504 | Дата: 21.09.2023