"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять
11:54
Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять

Поставте скибку хліба на стакан

І голови схиліть в скорботі вічній

За тих, кого убив Афганістан,

Чиї він душі зранив і скалічив

 

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день в школі проведено:

- година пам’яті «Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять» на якій учні згадали подвиги воїнів – інтернаціоналістів за кожним – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність. Війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі.

- знайомство з експозицією «Наші земляки – воїни інтернаціоналісти» в шкільному музеї.

- покладання квітів до меморіального знака воїнам-інтернаціоналістам Яготинщини.

Чимало лiт минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану радянські війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi. Не можуть матерi забути загиблих та покалiчених синiв, а дружини та дiти своїх чоловiкiв i батькiв. Ми маємо знати про страшнi подiї безглуздої афганської вiйни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, якi в 20-30 рокiв стали свiдками й учасниками воєнних подiй. Та маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

 

Переглядів: 568 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0