"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2019 » Лютий » 18 » АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, БІЛЬ, ПАМ’ЯТЬ…
13:24
АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, БІЛЬ, ПАМ’ЯТЬ…

«АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, БІЛЬ, ПАМ’ЯТЬ…»: цикл заходів до дня виводу військ з Афганістану
•    
  «Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…»
15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
  30  років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі. Неодноразово ризикуючи своїм життям, воїни-інтернаціоналісти чесно виконували присягу, забезпечували спокій та стабільність у багатьох країнах. Тисячі вихідців з України пройшли крізь вогонь Афганської війни, що принесла численні трагедії та біль утрат українським сім’ям.
Жахи війни в Афганістані відійшли в минуле, час стер із народної пам’яті імена тисяч героїв. Але сьогоднішня війна на Сході України нагадала: самопожертви солдат не повинні піти в небуття. За датами – імена, за іменами – історія.
  15 лютого в Яготинськый ЗОШ №1 було проведено цикл заходів, присвячених вшануванню пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. Класоводами та класними керівниками були проведені години пам’яті, тематичні бесіди, в шкільному історичному музеї пройшла тематична виставка.  Діти з цікавістю прослухали про історичні події афганської війни. Для учнів 9 та 11 класів було організовано проведення усного журналу «Афганістан-це вічний біль» , а активісти 10-го класу разом із класним керівником поклали квіти  до пам’ятника.


 

Переглядів: 420 | Додав: innakramar19021986 | Рейтинг: 0.0/0