"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2016 » Лютий » 17 » День Афганістану
15:45
День Афганістану

Ти –вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

Очi туманить ядуча сльоза,

Руки скувала утома,

Палить їй душу афганська гроза —

Син не вернувся додому.

В неї вiн був ясночолий, як свiт,

Сонячно так усмiхався,

Ще й двадцяти не було йому лiт,

Юним навiк і зостався.

З метою патріотичного виховання учнів 9 А класу (класний керівник Пророченко Н.А.),була проведена  Година-реквієм «Ми будемо довго пам’ятати і вам забути не дамо».(Урок пам»яті воїнам – афганцям).

Пам’ять! Гірка пам’ять війни! Вона нiколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву. Пам’ять! Що ти залишила?  Похоронки?  Сльози матерiв?  Наречених, що недолюбили своїх хлопцiв?  Поминальний дзвін та тепло свiчки?

    Відбулося     розширення знань учнів про історичні події афганської війни, виховання поваги і шани до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії, гордості за своїх земляків. В нашій школі традиційно відзначається день виводу радянських військ з Афганістану.

     Не одним сивим пасмом закосичена ця дата — 15 лютого, день, коли нарештi в далекому 1989 р. закiнчилась для народів колишнього СРСР десятирiчна кривавиця трагiчної вiйни в Афганiстанi. Всі повинні пам»ятати, як посивiли до строку юнi нареченi i молоді дружини, чекання вибiлило скронi батькiв i коси матерiв. Година-реквієм закінчилась переглядом документального фільму «Афганістан 1979-1989 »

 

 

Переглядів: 529 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0