"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2019 » Лютий » 4 » День безпечного Інтернету
19:17
День безпечного Інтернету

Мені здається, що про сучасний світ
дуже важливо зрозуміти одну річ:
велике розмаїття інформації
не гарантує її достовірності»
                                                                                                                 Річард Гір


5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Цей день в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.
     В Україні в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, громадських та бізнес-організаціях, в медіа та на сторінках соціальних мереж діти та дорослі обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав дитини та механізми їх захисту.
Учні Яготинської ЗОШ №1 залюбки долучилися до заходів до Дня безпечного Інтернету. В рамках заходу до Всесвітнього дня безпечного Інтернету у навчальному закладі вчителі інформатики Самсоненко А.І.,Матвійок Л.В. та Барсук В.В. організували проведення заходів про безпечний Інтернет, з метою привернення уваги дітей та батьків до  проблеми  безпечного Інтернету,  у закладі  були  організовані та проведені  заходи, присвячені Дню Безпечного Інтернету «Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету».  Головними завданнями навчально-виховних заходів є запобігання впливу ІКТ та їх складових – кібербулінгу, ігровою комп’ютерною залежністю, підвищення загального рівня правової свідомості дітей, батьків, рівня обізнаності з проблем порушення прав людини, навчання моделям безпечної поведінки, вироблення уміння протистояти негативним впливам Інтернету.
Класні керівники провели з учнями такі виховні години  «Насильство – про що варто знати», «Кібербулінг - як проблема порушення прав людини», бесіди «Що я знаю про Інтернет», «Я – культурна людина в реальному та віртуальному середовищі».
Такі заходи формують індивідуальну моральну свідомість , культуру  та вчать правилам безпечної  поведінки   при користуванні  Інтернетом.

 

 

     

 

Переглядів: 435 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0