"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2014 » Листопад » 21 » День пам'яті жертв голодомору
19:58
День пам'яті жертв голодомору

День пам’яті жертв голодомору  та політичних репресій

 

                             Від голодомору вмираєш не один місяць...

                             Смерть від голоду – немилосердна смерть.

                                                                        А. Ріплей.

            Третя субота листопада в Україні визнана Днем пам’яті жертв голодомору. Нинішнє молоде покоління може детальніше ознайомитись із жахливим періодом нашої історії з творів документальної та художньої літератури, які є в фонді шкільної бібліотеки.                       

            До Дня пам’яті жертв голодомору в бібліотеці організовано виставку-репортаж «Аби не стерти з пам’яті...» (Голодомор в художній літературі).На виставці представлені документальні книги та статті, спогади світків тих жахливих подій, художньо-документальні книги відомих українських письменників.

            Так у романі Уласа Самчука «Марія» вперше в українській літературі «гарячими слідами» показанажахлива картина голодомору та примусової колективізації. У той же час Василь Барка, якому вдалося пережити голодомор, відтворює картину фізичного винищення цілої сім’ї в романі «Жовтий князь». Автор біографічної повісті «Голодна весна» Іван Кирій (наш земляк) розповідає про трагічні події 1933 року, які він сам пережив ще хлоп’ям. А про книгу «Бабин Яр» краще сказати словами самого автора А. Кузнєцова: «Я пишу так, начебто присягаюся за юридичне свідчення на найвищому чесному суді і відповідаю за кожне своє слово». Кожного дня тут розстрілювали євреїв, росіян, українців...

            Зоходьте в бібліотеку, читайте, розповідайте, переказуйте молодшим про нелегку долю всього українства, щоб це більше ніколи не повторилось.

 

  

Переглядів: 658 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0