"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2016 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
18:13
День української писемності та мови

      День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Установлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, ученого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

       Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасним і наступним поколінням.

       У Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 цей день розпочався єдиним уроком «Мова –душа народу». Для учнів 1-11 класів  пройшла урочиста лінійка  присвячена Дню писемності та мови, на якій із вітальним словом звернулася до учнів директор школи Шльончик В.М. та завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Остапенко Н.О.  Учні школи взяли участь у написанні  радіодиктанту «Україна на зламі тисячоліть».

       В класних колективах пройшли виховні заходи: вікторини, брейн-ринг,  мовні ранки, лінгвістичні ігри, літературні  подорожі, мовний квест, бібліотечний урок – все це для розвитку та інтелектуально-виховної скарбниці кожного учня.

      Учні відчули красу рідної мови, дізналися про тернистий шлях української мови.

Рідне слово! Скільки в тобі чарівних звуків. Скільки в тобі материнської лагідності і доброти, мудрості земної, закладеної ще славними предками вільнолюбивими! Що може бути дорожчим для людини, ніж рідне слово!

 

Переглядів: 577 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0