"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Березень » 9 » Іду до тебе, Тарасе
12:45
Іду до тебе, Тарасе

В щасливі дні і в дні сумні іду з дитинства до Тараса

Крізь шум юрби і суєту, ні, не в минуле, а в майбутнє,

До тебе я, Тарасе, йду 

      У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко. Він виступив як поет-новатор, приніс із собою в українську літературу «слово нове», новий світ поезії, неповторні образи, картини й барви, небачене раніше багатство й широчінь тем, ідей, мотивів, жанрових форм, вивів українську літературу на шлях реалізму й народності. Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Не одне покоління українців формувало свій світогляд на його творах .

      Весняного сонячного дня з нагоди народження великого Кобзаря та з метою вшанування його пам’яті та популяризації творчості: поезії, художніх творів, творів мистецтва, виховання у дітей почуття патріотизму та любові до рідного краю, міська бібліотека для дітей (Братченко Л.М.) та бібліотекар школи (Лисюк К.І.) разом із учнями (класовод Радіонова Н.Г.) провели бібліодесант у флігель Т.Г.Шевченка на тему: «Іду з дитинства до Тараса». Під час заходу діти здійснили екскурсію залами флігеля, екскурсоводом якого була Гусак Л.С., завідуюча флігелем Т. Г.Шевченка. Затамувавши подих, присутні слухали цікаву розповідь. переходячи від одної зали до іншої. Потім учні 3-Б класу читали вірші Кобзаря та прослухали пісні на слова Т.Шевченка у виконанні бандуриста, викладача музичної школи Опанасенко О.В.

Кажуть, письменнику потрібно лише дві речі: талант і визнання його таланту. Століття довело, що великий Кобзар і його талант ніколи не зникнуть із їхнього серця.

 

 

Переглядів: 571 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0