"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Київщина - мій рідний край
14:07
Київщина - мій рідний край

Київщина – край, що має глибоке і давнє коріння. Це наша земля. Комусь, можливо краще в іншому краю, для нас же, землі дорожче немає. Це на Київщині започаткувалася Київська Русь – Україна. Якщо Київ вважають серцем України, то Київщина – це її душа.

Київська область є однією з найбільших у державі, займаючи близько п’яти відсотків її території. Рейтинг науковий, економічний, соціальний у неї найвищий. Сформувалася область у лютому 1932 року. В цьому році їй виповнюється 85 років.

До цієї річниці учні Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 представили свої роботи на обласний фестиваль конкурс: «Веселкові обереги Київщини»: Ткаленко Олег, Криворученко Дарина (3 – А клас), Рудь Аліна (4–А клас), Сав'юк Микола (4-Б клас), Дзюба Іванна (5 клас). Цікаво і змістовно був проведений пізнавальний захід у вигляді туристичної мозаїки «Мандрівка містами Київщини». Учні 4–Б класу (вчитель Н.М. Цибуля) на 45 хвилин уроку перевтілились в образи туристів – краєзнавців. Микола Сав'юк, учень цього класу, розповів про географічне положення і кордони, зв’язки з іншими областями та республікою Білорусь. Безпосередньо мандрівка розпочалась із Трипілля і Ржищева, де було відкрито найдавнішу цивілізацію на Київщині – Трипільську культуру і до сьогодення зберігаються пам’ятки, музейні експонати, пам’ятні знаки, як підтвердження її існування.

Далі шляхи школярів пролягли до Білої Церкви – другого за розмірами міста Київщини. Було звернено увагу на промисловість, наукову і культурну спадщину міста, окрасою якої є парк «Олександрія». Чимало йшлося про Бориспіль – «повітряні ворота» України, «Місто 27 музеїв» Переяслав – Хмельницький і, звичайно ж, про Яготин – нашу малу Батьківщину. Допомагали уявити пункти мандрівки, географічні карти, безліч фотографій, буклетів, листівок, картинок «Магнітів», які ілюстрували туристичні об’єкти.

Перевірити і закріпити одержані на уроці знання допоміг кросворд «Київщина», який учні залюбки розгадували.

«Чужі речі знати цікаво, а свої потрібно», - вважали древні. Тож дізнаймося більше про край, де живемо, про тих, хто творить його історію, зберігає і оберігає минувшину.

 

Переглядів: 647 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0