"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2019 » Березень » 27 » Книга - відлуння доби
06:31
Книга - відлуння доби

Ти – відлуння доби,
Наших гордих сьогоднішніх планів.
До твоїх сторінок
Прагнуть всі – і дорослі, і діти.
Ти, як перший урок,
Книго! Друже найкращий у світі.   
                                                                     
Щороку хвилююча мить чарівної весни у кінці березня приносить до нас традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.Що таке книга? Якщо б ви не вміли читати, то мабуть відповіли – пачка паперу, тільки обгорнута картоном. Але ви відкриваєте книгу. Очі бігають по рядочкам і починається диво. Разом з героями книги ви відправляєтесь на далекі планети, опускаєтесь на морські глибини, опиняєтесь в іншому часі. Виходить, що книга – це великий чарівник. Ви закриваєте книгу, здаєте її до бібліотеки. Книги з вами не має. Але думки, які були в книзі, залишилися з вами. Ви щось дізналися, чогось навчилися. Вам хочеться стати такими, якими були герої книги. Ви стаєте розумнішими, добрішими, досвідченішими, грамотнішими. А допомогла вам в цьому книга. Недарма книгу звуть добрим порадником, супутником, другом.
Тиждень читання розпочався в нашій бібліотеці «Посвятою в читачі» першокласників. Адже вміти читати – це щастя. Учні 1-А кл. (класовод Перетятько Н. М.) та 1-Б кл. (класовод Бойко Н. М.) гарно розповідали вірші, співали пісні, розказували прислів’я, приказки про книгу. За допомогою презентації бібліотекар Лисюк К. І. повела їх у «Книжкове королівство» та показала, який шлях проходить книжка від деревинки до читача. Переглянувши мультик «Гришені книжки», діти висловили свою думку про їх бережливе ставлення до книжки та засвоїли правила користування нею. А на закінчення Клавдія Іванівна побажала їм прочитати багато цікавих книг і ніколи не розлучатися з ними.
Під час Тижня читання учні 7 класу (класний керівник            Пархацька   Т. М.) завітали на бібліотечний урок «Незвичайна історія книги». Тамара Миколаївна розповіла дітям про книгу – велике диво, створене людиною. Щодня ми маємо справу з книгою в школі та вдома. Про все дізнаємось із книг. Та чи замислюємось над тим, якими були вони в минулому, хто їх написав, працював над їх створенням, яким був перший матеріал для написання книжок? Шкільний бібліотекар Лисюк К. І. запропонувала помандрувати за допомогою презентації на багато років назад, у глибоке минуле, адже книга мала багато прообразів. В цьому її допомагали ведучі Ткаченко В. та Трохименко В.. Потрудились над міні-проектами, і самі семикласники. Фольклористи зачитували прислів’я, приказки (Бочкарьова А.) та загадки (Ященко В. та Сідненко Н.). Мовознавці – вислови про книгу (Друченко А.), а латературознавці – читали вірші (Орос К.). Взяли активну участь у вікторині, яку підготувала Братченко Л. М., міський бібліотекар.
Учні 5-Б класу (кл. керівник Іваненко О. О.) стали учасниками святкового вооk-шоу «Книжковий БУМ», яке підготували для них вчитель зарубіжної літератури Панченко Л. Г. та бібліотекар Лисюк К. І.. Гарний настрій, розваги та веселощі супроводжували їх протягом свята. Але діти прийшли не тільки розважатися і позмагатися, а ще й показати свої знання в «Літературних грінках», «Казках народів світу», «Мозговому штурмі»...   За кожну правильну відповідь команда одержувала фішку (квіточку або листочок) і прикрашала своє деревце. Обидві команди показали свої уміння орієнтуватися в книжному просторі зарубіжної літератури. Читачі закріпили знання тим, що ще раз перегорнули сторінки книг, отримали задоволення від зустрічі із улюбленими книжковими героями та збагатили свій словниковий запас. 
Збагативши свої уявлення про малі жанри усної народної творчості, фольклор народів інших країн, вчились працювати в команді і учні 5-А класу під час уроку-гри «Літературний кошик», який провели вчитель зарубіжної літератури та бібліотекар школи Лисюк К. І.  Погравши «Гра в радість», вони зрозуміли, життя не можна навчитися, треба просто жити і радіти, що ти живеш на цій землі. Переможцями конкурсів стали учні, які люблять читати, уважні та творчі діти.

   

  
 

Переглядів: 328 | Додав: innakramar19021986 | Рейтинг: 0.0/0