"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2015 » Жовтень » 12 » Козацькому роду - нема переводу
19:20
Козацькому роду - нема переводу

 

         Наближається славне свято Покрови. Покрова вважається покровителькою українського козацтва. В цьому ж році, в цей день, 14 жовтня офіційно визнане – Днем захисника України.

         Січ. Козаччина. Легендарне минуле. Це про неї Гоголь писав:«Так ось вона Січ!Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю Україну». Споконвіку Україна пишалася своїми козаками, які її любили, як неньку, величали і захищали в усі часи, коли загрожувала небезпека.

         Ніколи і нікому легко не давалася свобода, її доводилося виборювати не лише потом, а й кров’ю, що сьогодні й роблять найкращі сини нашої Вітчизни на сході.

         Ось і цього разу з ініціативи міської бібліотеки для дітей (зав. бібліотеки Братченко Л.М.) при підтримці педагога-організатора по виховній роботі Яготинської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1 Ткаленко О.В. та класних керівників 6-х класів Савенко С.В., Алдакімової Л.В. було проведене свято-вшанування воїнів АТО. На захід були запрошені Губерський Я.М. – голова асоціації воїнів АТО та Нечипоренко Ю.Ф. – учасник АТО. Привітала гостей директор школи Шльончик В.М. Потім слово отримали гості. Діти з захопленням слухали розповіді, слідкуючи за кожним рухом і жестом.

         Та ось пролунала музика. Ведучі Шатнюк Аня та Коновалова Діана учениці 8-класу до  зали запрошують козацькі курені на чолі з отаманами Литвиненком Олександром (6-А клас), Желібою Богданом (6-Б клас). Отамани подають комани для привітання. І тут почалася найзахоплююча частина заходу – конкурси.

         Спочатку 6-ти класники перевтілилися в справжніх козаків, одягнувши на швидкість козацьки шаровари , підперезавшись поясами. Далі козачата демонстрували свої здібності у влученні м’ячем у корзину, приймали участь у естафеті по передачі булави, давали відповіді на запитання у історичній вікторині.

         Найсильнішими виявилися отамани у підніманні гантелі. Найкраще зумів почистити картоплю для козацького куліша Пісковий Максим.

         Найбільше аплодували вболівальники козакам, які змагалися в ліпленні вареників з квасолею Швиденко Ігорю та Литвиненку Олександру.

         А коли почався конкурс на краще виконання українського гопака від реготу та аплодисментів в спортивному залі задзвеніли шибки. Жоден курінь не підвів свого класу.

         На святі лунали українські пісні: «Від Києва до Лубен», «Родина», «Козацькому роду нема переводу», які підготувала вчитель музики Кудрявська А.М.

         Всім учасникам змагань (а це гідні майбутні захисники України) воїни АТО вручили символічні медалі за ерудованість, винахідливість, взаємопідтримку,  спритність, хоробрість.

         Не спустими руками пішли і гості додому. Адже юні козачата написали листи воїнам АТО і подарували всім веселий настрій.

         Побувши на цьому святі, кожному з присутніх стало зрозуміло, що справжні патріоти і захисники України виховуються з дитинства.

 

 

Переглядів: 698 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0