"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Людину можна виховати лише добром
18:27
Людину можна виховати лише добром

«Людину можна виховати лише добром»

В. Сухомлинський 

         Сучасна шкільна освіта в Україні спрямована на створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості, виховання покоління, здатного вчитись протягом  усього життя, створювати і розвивати цінності громадянського суспільства. Головною метою освітніх зусиль стає повне розкриття можливостей і здібностей особистості, її духовного потенціалу, щоб вона була спроможною в мінливій реальності спиратися, перш за все, на власні сили. В навчальному закладі побудований такий навчально - виховний процес, який  забезпечує тривалий і цілісний виховний вплив на учнів.

        Превентивне виховання посідає важливе місце в системі виховної роботи нашої школи. Воно включає в себе підготовчі та профілактичні дії педагогічного колективу, спрямовані на запобігання формування в учнів негативних звичок, рис характеру, проявам асоціальної поведінки та організацію належного догляду за діяльністю школярів.

        Сучасна сім’я несе найбільшу відповідальність за виховання дитини. Саме вона має виконувати головне завдання – забезпечувати матеріальні та педагогічні умови для духовного, морального, інтелектуального й фізичного розвитку юного покоління.

        Конституційним обов’язком батьків є утримання своїх дітей до повноліття. Законом України «Про освіту» на батьків покладена відповідальність за фізичне здоров’я та психічний стан дітей, створення належних умов для розвитку їхніх природних здібностей.

        З сім’ї починається шлях дитини до пізнання світу, становлення як особистості, шлях до шкільного навчання.

        21 жовтня в школі відбулися загальношкільні батьківські збори на яких розглянуте питання превентивного виховання школярів. По питанню профілактики правопорушень серед неповнолітніх та утвердження здорового способу життя виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Огієнко Л.М.

        З питання теоретичної і практичної реалізації заходів превентивного характеру, спрямованих на попередження шкідливих звичок: алкоголізму, тютюнопаління, вживання наркотичних речовин та подолання відхилень у поведінці школярів і запобігання розвитку різних форм їх асоціальної, аморальної поведінки виступила лікар-дерматолог Яготинської ЦРЛ Чуб А.П.

        Директор школи звернула увагу на дотримання правил для учнів, режиму роботи школи, формування здорового способу життя. Відмітила, що лише в тісній співпраці школа і сім’я можна допомогти дитині адаптуватися в сучасному світі, впливати на нього. Це непросто і потребує значних зусиль, енергії та любові, яких так часто не вистає на всіх.

Переглядів: 574 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0