"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2015 » Січень » 20 » Одна на всіх...
17:55
Одна на всіх...

                                             

Соборна мати Україна –
одна на всіх, як оберіг

Людина народжується і отримує в спадщину саме дороге – Батьківщину. Її не обирають, вона, як і мати – твоя доля. Україна! Країна хвилюючої краси, радості і печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини. Це бентежна історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за єдність, за своє щастя.

Наш народ споконвіку відзначався своєю волелюбністю, прагненням до створення незалежної держави. Вінцем цих прагнень стало возз’єднання Східної і Західної України. Воно визрівало віками страждань і поневірянь і дійшло аж до 20 століття. 22 січня ми відзначаємо День соборності України.

19 січня 2015 року в м. Переяслав-Хмельницькому відбувся круглий стіл «Загрози та виклики соборності України» для учнів загальноосвітніх шкіл Яготинського, Переяслав-Хмельницького, Згурівського районів. Десятикласники нашої школи Дербеда Яна, Петренко Наталія, Сукур Анна, Комар Валентина разом із учителем історії Черко Надією Петрівною підготували  виступ «Причини та передумови проголошення Акту Злуки 22 січня 1919 року», який презентували на даному заході.

Боротьба за Українську самостійну соборну державу – найбільш яскрава сторінка історії визвольних змагань українського народу. За волю і незалежність України загинули десятки тисяч кращих українців. Реалізувалися мрії багатьох поколінь нашого народу про об’єднання в єдину соборну державу.

Переглядів: 682 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0