"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Память Небесної Сотні
15:53
Память Небесної Сотні

Відповідно указу президента України - 20 лютого встановлено щорічне відзначення Дня Героїв Небесної Сотні – як знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності протягом листопад 2013 та лютого 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Кожен з героїв  Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну Україну.

19 лютого в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 був проведений єдиний урок «Подвиг учасників революції гідності – безсмертний». У школі пролунав Гімн України, хвилиною мовчання вшановано пам'ять Героїв.  Для учнів 1-11 класів проведено лінійку-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні. В класах пройшли виховні заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності: бесіди, круглі столи, перегляд та обговорення документальних фільмів. Біля стенду Герої небесної сотні учні мали змогу переглянути власні  малюнки «Борітеся– поборете»

 

Небесна Сотня –
То в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.
Небесній Сотні шана й молитви,
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий, Боже, освіти.
І в мирі, Господи, прийми до Себе.

        

Переглядів: 568 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0