"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2015 » Травень » 5 » Поетичний конкурс "Зерна доброти"
19:27
Поетичний конкурс "Зерна доброти"

Кожній долі зерна доброти зможуть у житті допомогти…

 28 квітня 2015 року відбувся ІV обласний поетичний конкурс «Зерна доброти», започаткований Малою академією наук учнівської молоді Київської області. Урочиста церемонія нагородження його переможців і призерів проходила під час літературно-мистецького свята в приміщенні Національного музею літератури України. Очолював журі конкурсу Василашко Василь Федорович, письменник, заслужений журналіст України, вчений секретар Товариства  «Знання» України, лауреат літературної премії імені Лесі Українки.

Переможцями і призерами конкурсу стали 45 учнів загальноосвітніх шкіл та вихованці позашкільних навчальних закладів Київщини. Серед них і учень 2-Б класу Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1Алексеєнко Єгор, який став призером з напрямку «Літературна творчість і духовність особистості».

 Цей хлопчик із блакитними допитливими оченятами пише про те, що його оточує,що він бачить і за чим спостерігає. Пори року оживають в його рядках, радують милозвучністю та відчуттям ритму. Серце не обтяжене дорослими проблемами. Його душа бачить світ навколо себе різнокольоровим.

Вірші Алексеєнка Єгора вражають своєю простотою, щирістю, зігріті почуттям любові до всього живого на землі. Його вірші зацікавлять таких же дітей, як і він – допитливих, спостережливих, закоханих в свій рідний край.

Перші квіти весняні

Розцвіли в парку,

Синьоокі п’ють росу,

Як нектар, смачну.

Їх блакитні оченята

Дивляться у світ,

Тільки листячко зелене

На вітрі тремтить.

                                                           («Проліски», Єгор Алексеєнко)

 Відомо, що талановитих багато, та не кожному щастить розкрити свій талант, розвинути і реалізувати його. Маленькому Єгорові пощастило, адже його здібності до написання віршів вчасно побачила вчитель початкових класів Цибуля Наталія Миколаївна. Помітила, підтримала… Вона допомагає хлопчикові відточувати талант щоденно: написанням рядків, пошуком рими. Вчитель говорить, що у кожному написаному віршикові є зеренце таланту, з якого буде проростати майбутня творчість.

 Отож, бажаємо всім юним поетам чудових рим та невичерпного джерела творчості! Нехай множаться зерна доброти в їхніх душах!

 

Переглядів: 728 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0