"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Листопад » 1 » Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя!
20:45
Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя!

     «Життя само по собі – ані благо, ані зло; воно вмістилище і блага, і зла, зважаючи на те, на що ви самі його перетворите», висловом М. Монтена, під час Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя», розпочався усний журнал «Шкідливі звички. Як їм протистояти?» у 9-А класі (класний керівник Бондарєва Г. Я.), де учні ознайомилися з основними поняттями – «звичка», «шкідлива звичка». За допомогою презентації бібліотекар Лисюк К. І. допомогла дітям більше дізнатися про шкоду, якої зазнають організм і психіка від вживання тютюну, алкоголю та наркотиків. Більшість із них задумалися над тим, що чекає їх у майбутньому, якщо вони будуть курити, вживати спиртне або наркотичні речовини. Чому необхідно ставитися з повагою до свого організму та поважати здоров’я оточуючих? Та пам’ятати: здоров’я – це справжня радість життя і щастя не сумісні з тютюном, наркотиками і спиртними напоями. Жити здоровим життям.

     Під час перерв учні початкових класів, із допомогою бібліотекаря Лисюк К. І., ознайомилися з виставкою «Здоров’я – найкращий скарб. Бережи його!» Як уникнути хвороби й що таке здоровий спосіб життя – про це розповідають нам дуже цікаві книги із серії «Невідомий світ» А. Алотона. Школярі, мандруючи з Макрофагом та його друзями, клітинами їх організму, від однієї книги до іншої зрозуміли, що завжди потрібно слідкувати за своїм здоров’ям, берегти його. Багатьом із читачів захотілося взяти одну із книжечок додому , щоб ще раз переглянути малюнки, прочитати її сетричці, братику, батькам та поділитися враженнями про прочитане. Адже здоров’я потрібно всім.

     У 5-Б класі (класний керівник Тимінько Л. М.) була проведена виховна година «Здоровим бути модно або Казки про здоров’я на новий лад», де ведучі Комомієць Т. Та Діордієва Ж. побажали всім здоров’я і запросили разом із Здоров’ям (Самсонов А.) зустріти героїв українських казок та обговорили що шкодить здоров’ю, а що ні. Зайчик (Вовнянко К.) та Колобок (Купрін Н.) порадили звернути увагу на правильне харчування. Дві мишки Круть (Ігудін О.) та Верть (Ринжук Д.) отримали пораду від Здоров’я як уникнути агресії та жити в мирі, Ведмедик (Калита А.) та Півник (Линник В.) просили поради вивести шкідливі вади. До них приєдналася Лисичка (Шульга ) і Вовк (Свестун А.), які теж хотіли прогнати погані звички. На завершення Ріпка (Савчук О.) наголосила, що здоров’я залежить від кожного з нас. Хто здоровий, той долає всі вершини і все в житті йому вдається. Здоровим бути модно. І з нею погодилися всі учні класу. Адже за гроші здоров’я не купити. Берегти його треба з дитячих років.

     Під час місячника завітали у шкільну бібліотеку наші першачки (1-А кл.,класовод Мосьпан Л. П.), де за допомогою презентації «Шкідливі продукти харчування» зрозуміли, що цукор, хімічні добавки і фарбники, які містяться в жувальних цукерках, «чупа-чупсах» у великих кількостях, завдають удару по організму. Чіпси – це ніщо інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку. «Мівіна» -смачна, поживна, але над «дивом» свого часу довго попрацювали хіміки, нічого не залишивши з натуральної муки. Далі діти взяли участь у конкурсі-вікторині «Корисна та шкідлива їжа», де майже всі вони зробили правильний вибір. Адже все, що ми їмо впливає на наше здоров’я. А здоров’я –найбільша цінність, говорить народна мудрість.

 

Переглядів: 511 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0