"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Листопад » 26 » Свічка пам’яті бринить сльозами
15:33
Свічка пам’яті бринить сльозами

Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Щороку в кінці листопада Україна  вшановує пам’ять жертв Голодомору,   страшної трагедії українського народу.  Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.

 З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу  дати  в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 24 листопада перший урок розпочався з  хвилини мовчання. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних. Протягом дня в школі  проведено  тематичні виховні години, оформлено виставку тематичної літератури у шкільній бібліотеці "Забуттю не підлягає". Для старшокласників вчителями історії Савенко С. В. та Черко Н. П. було проведено круглий стіл  « Голодомор 1932-1933 рр – геноцид української нації».  Учні 11-А класу (класний керівник Стригун О. В.)   провели  урок -реквієм  вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933. Було переглянуто відео-спогади очевидців голодомору, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались, підготовлено виступи з даної тематики. Звертаючись до учнів школи, директор  Шльончик Віра Михайлівна закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та взяти участь у акції «Запали  свічку» 25.11.2017 року о 16.00.

 Кожна людина живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожен народ, якщо він справжній народ, має свою власну історію та пам'ять.

 

 

         

       

              

 

 

.

 

Переглядів: 672 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0