"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2014 » Березень » 28 » Тиждень книги у школі
11:13
Тиждень книги у школі

 

«Тиждень книги! – зазвучало

Серед міста, як сигнал.

За годину місто стало,

Як один читальний зал».

 

         В Україні щорічно в кінці березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 раці. У той непростий час, обпалений крилами війни, велика увага приділялась книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим.

         З 17.03.2014 року в нашій шкільній бібліотеці, проходив Тиждень книги, де можна зустрітися з доброю Попелюшкою, потрапити на казковий бал у королівський палац, познайомитися з казковими героями чи отримати відповіді на всі запитання.

         А повели читачів у захоплюючу мандрівку Королева Книги (Сідненко Ліана учениця 4-Б класу) та Казкова Фея (Ткаченко Вікторія учениця 4-Б класу) книжкового королівства. Завітали у нашу Читалію Незнайко (Лахно Діма учень 4-Б класу) та лікар Айболить (Братченко Діма учень 4-Б класу). Вони принесли читачам у подарунок низку ігор, загадок, «СМС», кросвордів та пісень.

         Не забула про Тиждень українська Книжка (Стеценко Вікторія учениця 4-А класу), яка мандрувала від хати до хати шукаючи друзів, які люблять читати книжки. Лікар Айболить за допомогою презентації «Звернення книги до читачів» вивчив із учнями 1класів правила поводження із книгою і побажав, щоб всі діти шанували і поважали рідну мову, любили читати книжки, берегли і шанували їх.

Але, на жаль, ще не всі читачі такі, які шанобливо ставляться до книги. Щоб переконатися в цьому силами учнів 4-А класу була зроблена інсценізація казки «Гришині книжки», де автор засуджує поведінку Гриши щодо книжок.

В ході Тижня діти з захопленням ділились враженнями від прочитаного, обговорювали поведінку героїв книжок.

Значення книги в житті людини неоцінене, адже вона є джерелом знань.

Переглядів: 814 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0