"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2014 » Березень » 5 » Від Тарасика до Тараса
12:04
Від Тарасика до Тараса


Від Тарасика до Тараса

 

Т.Г.Шевченко – великий український народний поет. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було правдою.

Дата 9 березня 1814 року пам’ятна у історії української літератури. Тоді, темної ночі, перед світанком, у селі Моринцях на Звенигородщині, у хаті Григорія Шевченка, кріпака пана Енгельгарда, блиснув єдиний на все село вогник: народилася нова панові кріпацька душа, а Україні – її великий співець – Тарас Шевченко.

03.03.2014 року в 2-А класі (класовод Придибайло Л.В.) пройшов усний журнал «Від Тарасика до Тараса», присвячений 200-річниці з дня народження Т.Г.Шевченка.

В ході усного журналу учні ознайомилися з біографією Великого Кобзаря: від дитинства малого Тараса до Тараса художника, поета. Учні декламували вірші поета, співали пісні на його слова, слухали записи віршів та пісень Т.Г.Шевченка. Разом з батьками провели вікторину на знання поезії Кобзаря.

Поезія Т.Г. Шевченка стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Т.Г.Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії.

 

Звучить Тараса заповіт

Ніхто з нас не забуде,

І хоч минає 200 літ -

Він завжди з нами буде

Переглядів: 888 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0