"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2015 » Грудень » 11 » Всеукраїнський тиждень права
21:05
Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

 Свобода полягає в тому, щоб залежати від законів
  Вольтер

День прав людини - Міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Загальної декларації прав людини у 1948 році. Загальна декларація прав людини - перший Міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей.

Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що життя, гідність людини недоторкані, що кожна людина на Землі повинна відноситися до інших толерантно, з повагою, розумінням та справедливістю. Тому що кожна людина - це цінність, неповторність, самобутність.

7 грудня 2015 року, у Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 стартував Всеукраїнський  тиждень права, який триватиме до 11 грудня. У рамках  заходів  організовано та проведено інформаційно-просвітницькі  заходи  з питань реалізації і захисту прав людини. Учнівська конференція за участю учнів 10-11 класів «Декларація прав людини – права та обов’язки кожного», на якій було обговорено права і обов’язки громадян. Зустріч за «круглим столом» з адвокатом Диченком Д. В., де кожен старшокласник зміг отримати юридичну консультацію та розширити знання з питань правового захисту.  Учні 9 класів  змагалися на  правовому брейн-ринзі « Я знаю свої права та виконую обов’язки «за звання кращий знавець права. З метою поширення правової культури та освіченості. для учнів 3-4 класів  виховний захід «Жити за законами держави». Протягом тижня учнівським самоврядуванням були проведені рейди «Урок», «Вулиця», «Перерва».

10 грудня   в школі  було проведено    Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації   прав людини.

Уже ні для кого не секрет, що становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе завдяки високому рівню правової освіти  громадян.

Переглядів: 690 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0