"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2014 » Березень » 7 » Зустріч з Кобзарем
11:46
Зустріч з Кобзарем



Зустріч з Кобзарем

 

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

 

            Незабаром визначна дата – 200 років від дня народження Т.Г.Шевченка. Він – геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив увесь український народ.

            Перший урок, 7 березня 2014 року, в 11-Б класі Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 був приурочений величній даті - 200-річчя народження Кобзаря. Разом з вчителем української мови та літератури Ріпою Н.Г. та класним керівником Черко Н.П. учні зробили подорож в минуле, в ті часи, коли жив і творив Тарас Шевченко.

            Старшокласники ще раз згадали біографію Т.Г.Шевченка та познайомилися із невідомими фактами його життя і творчості, розкрили багатий світ душі поета, глибину його почуттів. Присутні зустрілися на цьому святі із малим Тарасом та Оксаною Коваленко – найщирішою подружкою його ранніх років. А далі були і Ядвіга Гусковська, і Феодосія, і Ганна Закревська, і Варвара Рєпніна. Зворушливими були зустрічі з нею. Поет писав:

Княжно моя, це справді, наче сон.

Невже так може бути?

Два щедрих серця б’ються в унісон

В чеканні неможливої любові

Та не склалося…Не зміг Тарас Шевченко зазнати щастя і з Агатою Усковою, Катериною Піуновою, Харитиною Довгополенко, Ликерою Полусмак. Мабуть, судилося йому бути одному. Про це дізналися учні завдяки презентації.

            Було проведено «Ігрову Шевченкіану», де учні показали знання творчості поета.

            Будемо пам’ятати, що доля так і не подарувала Шевченкові такого бажаного сімейного щастя, але дала йому всесвітнє визнання і безсмертя жити у своїх творах.         

Твої слова для нас, як зорі.

Як сонцем сповнена блакить.

Ти з нами жив колись у горі

І будеш в щасті вічно жить.

                                     В.Сосюра

Переглядів: 734 | Додав: Yagotin | Рейтинг: 0.0/0