"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2015 » Грудень » 1 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ /СНІДом
16:26
1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ /СНІДом

                                                                                 Цінуй життя, яке ти маєш…

     З часів гріхопадіння в історії людства спостерігалося безліч найрізноманітніших вкрай негативних явищ. Якщо виключити згубні природні катастрофи, а так само здавалося б нескінченну низку віроломних кровопролить, в яких так досягло успіху наше людство і спробувати виділити якісь ще події, які запопадливо підкошували наші з вами життя, то безсумнівно ми зупинимося на жахливих і вкрай жорстоких епідеміях смертельних для людини хвороб. Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20-го століття - синдром набутого імунного дефіциту, скорочено - СНІД. Не дивлячись на досягнення нашої прогресивної науки ми на превеликий жаль змушені констатувати, що вона ще далеко не закінчена. Її масштаб, цинічність і підступність, досі не може залишити байдужим жодної більш-менш розсудливої людини. Офіційна статистика поширення синдрому набутого імунного дефіциту все змушує нас відчувати глибоку тривогу.     .  

      На рахунку цієї хвороби вже безліч мільйонів людських життів, щорічно до їх числа додається ще і ще й цей рахунок вже давно не на нашу користь. Факти вперто свідчать, що навіть численні міжнародні та урядові програми по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу не дозволяють нам ще залишити цю епідемію в минулому. У відсотковому відношенні ця хвороба   характерна переважно для основних груп ризику.  

     Символ боротьби зі СНІДом - червона стрічка, без неї зараз не проходить жодна акція в цій області. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі  .

   Цей день у школі пройшов під гаслом « Об’єднаймося заради безпеки». Для учнів 10-11 класів було проведено лекторій  « СНІД- проблема  людства» за  участю лікаря нарколога Пінчук О.П. та лікаря дерматовенеролога Чуб А. П.  Студенти Чорнобильського медичного училища провели тренінг «Настав час для дій»  з учнями 9 класів. Класні керівники  на хвилині інформування провели профілактичні бесіди « Убережи себе від  СНІДу». Учнівським самоврядуванням було організовано конкурс плакатів  « Відповідальність – це життя».

 

Переглядів: 730 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0