"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2015 » Лютий » 18 » Афганістан - одвічний біль
17:58
Афганістан - одвічний біль

Час і досі не загоїв рану –

Цей одвічний біль Афганістану…

      17 лютого 2015 року відбулася зустріч учнів 10 та 9-Б класів з воїнами- інтернаціоналістами, учасниками бойових дій в Афганістані: Проциком М.І., Ляшенком В.С., Бранцем С.М.. Зустріч була приурочена 26 річниці з дня виводу радянських військ з території Афганістану.

     Учні 10 класу (класний керівник Пархацька Т.М.) підготували короткий історичний екскурс та поетичну композицію, присвячені подіям 1979-1989 років в Афганістані.

       Запрошені розповіли про те, що, потрапивши на палаючу афганську землю, вони всім серцем прийняли її біль як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. І в ім᾽я волелюбного афганського народу, в ім’я миру, братерства на землі, не вагаючись, готові були віддати найдорожче – життя. Згадували тих, кому ніколи не повернутися до рідної хати, не побачити ні рідних, ні пшеничного поля, ні української матінки - землі. Пам’ять про тих, хто залишився там, вшанували хвилиною мовчання.

   Наші гості на згадку про зустріч подарували диск з документальним фільмом «Таємниця корольовського батальйону».

   Говорячи про минуле, воїни – афганці весь час поверталися до подій, які відбуваються сьогодні на сході України.

     … Зустріч добігала кінця… воїни - інтернаціоналісти, учасниками бойових дій в Афганістані,  які пройшли через горнила війни, бажали підростаючому поколінню здоров’я, мирного неба. В свою чергу, учні висловили вдячність гостям, побажали їм душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, який зветься Україна.

   

 

Переглядів: 694 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0