"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Грудень » 7 » Кожна дитина має право
16:26
Кожна дитина має право

Для світової цивілізації кінець ХХ ст. – початок ХХІ ст. виявився складним періодом. Страждає світ дорослих, страждає світ дітей. Діти гинуть від голоду, воєн, хвороб. Статистика жахлива. Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Вони її майбутнє. Розуміючи це, світове співтовариство в особі організації об’єднаних націй створило документ надзвичайної ваги – Конвенція про права дитини.          

Під час Всеукраїнського тижня прав людини з учнями 4-А класу (класний керівник Перетятько Н. М.) був проведений виховний захід «Кожна дитина має право». Перетятько Н. М. розповіла дітям про те, що Декларація прав дитини містить десять статей рекомендаційного характеру, спрямованих на соціальний захист дітей та забезпечення їхнього гармонійного розвитку. Конвенція укладена 54 статтями і обов’язкова для держав, які до неї приєдналися. Вона надала нашому суспільству нову можливість підтвердити любов до своїх дітей не лише на словах, але й реальними справами. Це свідчить, що Україна гарантує свободу і гідність своїх дітей, створює умови всебічного їх розвитку.

  Шкільний бібліотекар Лисюк К. І. зробила огляд виставки «Бережи мене, мій законе» та звернула увагу на збірник документів «Ковенція ООН про права дитини» та провела з учнями віртуальну гру-подорож  « В країні права». У вигляді гри сигналу «SOS» школярі за допомогою презентації відшукували   правопорушення літературних героїв. Педагог-організатор Ткаленко О. В. провела мульти - вікторину «Знайди правопорушення» в ході якої діти аналізували вчинки героїв мультфільмів.

 Під час заходу учні закріпили й поглибили правові знання ті, які у них уже є, та отримали перші навички застосування їх у повсякденому життті.

     

Переглядів: 415 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0