"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2017 » Грудень » 4 » Мораль і право, право і закон — рушійні сили для життя людини.
21:00
Мораль і право, право і закон — рушійні сили для життя людини.

Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини в нашій державі щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права, присвячений прийняттю 10 грудня 1948 р. ООН Загальної декларації прав людини. З правовими питаннями ми зустрічаємось досить часто.

В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 розпочався тиждень права, який триватиме з 4 по 8 грудня 2017 року, з робочої лінійки для учнів 1-11 класів «Право і закон — рушійні сили для життя людини», де було відмічено, що основним правовим документом, який захищає права дітей, є Конвенція про права дитини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. Її ще називають «Світовою конституцією прав дитини». Вона проголошує безліч прав дітей.

Під час усного журналу учні 9-Б класу разом з учителем правознавства Савенко С.В. ознайомились з практичним використанням прав людини відповідно до  Конституції України, переглянули та обговорили мультфільми про права людини та визначили своє відношення. Волонтери-правознавці Бобир Вадим, Ярославська Юлія, Ющик Юрій провели інформаційні хвилини   в 1-11 класах «Знай та дотримуйся прав». Учні 8-А класу (класний керівник Савенко С.В.) організували інформаційний стенд «Мої права» для учнів школи та провели усний журнал «Всі діти вільні і всі рівні».

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконува­ти свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

 

        

       

Переглядів: 656 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 5.0/1