"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2014 » Грудень » 23 » Пісні, як люди, мріють і живуть
10:02
Пісні, як люди, мріють і живуть

          Під такою назвою пройшло чергове засідання літературно-пізнавального клубу «Я люблю Україну», яке провела бібліотекар молодшого абонементу міської бібліотеки для дітей з учнями 4-А та 4-Б класу ЗОШ №1 (класоводи В.А. Кудря, О.П. Іваненко) та вчителем музики А.М. Кудрявською.

          Споконвіку пісня була таким же символом України, як хліб, калина, рушник, віночок, вишита сорочка. «Пісня і праця – дві великі сили, - писав І. Франко.

           Протягом святкового яскравого дійства четверокласники прослідкували шлях розвитку пісні – від першої маминої колискової до сучасних пісень, більшість з яких стали народними.

           На святі було все: і прикрашений вишитими рушниками клас, і виставка збірок народних пісень з послідуючим оглядом, і виконання та прослуховування колискових, народних, обрядових, жартівливих пісень. Наряду з «Засвіт  встали козаченьки», «Вийшли в поле косарі», підбірки колискових, обрядових  пісень звучали і сучасні дитячі: «Рушник, що єднає Україну», «Щастя вам». З цікавістю прослухали учні розповідь бібліотекаря про відомих творців української пісні: Т.Г. Шевченка, Л. Глібова, Марусю Чурай. Не забули і сучасних виконавців – Р. Кириченко, Н. Матвієнко, а також відомих яготинських співаків Аллу Васик та Людмилу Климовську.

           Наприкінці програми до дітей звернулася сама Пісня (А.Трищук). Вона закликала підтримувати українську творчість, бо, поки народ співає, він існує, він живе.

Переглядів: 728 | Додав: AndriyS2012 | Рейтинг: 0.0/0