"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » 2016 » Квітень » 24 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
09:00
Всеукраїнський тиждень дитячого читання

        Щороку хвилююча мить чарівної весни у квітні приносить до нас традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Книга – носій інформації, основа освіти і творчості», який припадає цього року з 22 по 26 квітня.

         Тиждень читання розпочався в нашій бібліотеці «Посвятою в читачі» першокласників. Учні 1-А кл. (класовод Кудря В. А.) та 1-Б кл. (класовод Іваненко О. П.) гарно розповідали вірші, співали пісні, відгадували загадки про книгу. Книжечка (уч. 4-Б кл. Бяловецька Я.) повела їх у «Книжкове королівство» та ознайомила з правилами поводження із книгою, Лікар Айболит (уч. 4-Б кл. Ткаченко В.) запросив всіх дітей до себе в «Книжкову лікарню», де він навчить їх лікувати книги. Шкільний бібліотекар Лисюк К. І. побажала першокласникам стати активними читачами бібліотеки.

          На святі Книги, де була представлена мультимедійна презентація  «Книги, книги на полицях», бібліотекар Лисюк К. І. запросила учнів початкових класів помандрувати разом із нею, щоб дізнатися, як, коли і звідки прийшла до людей книга. «А чи знаєте ви, що Всесвітній день книги відзначають 23 квітня», - запитала вона у дітей. І що це свято прийшло до нас із Каталонії (є така провінція в Іспанії).За допомогою презентації познайомила з найбільшою книгою в світі – «Суперкнигою» та найменшою – «Кобзарем» Т. Шевченка, яка була створена українським майстром Миколою Сябристим.  А перша спеціалізована бібліотека для дітей в Україні була заснована 1909 році у м. Києві бібліотекарем–педагогом Дорою Доброю.

         Під час Тижня книги школярі взяли активну участь в акції «Моя улюблена книга в шкільній бібліотеці» (організувала педагог-організатор Ткаленко О. В.), щоб їх продовжили читати інші діти.

       З книгою мандруєш ти у незвідані світи

         І за п’ять хвилин здолаєш сотні миль.

         Побуваєш в хащах, пустелях,

         В морі, на суші, навіть на скелях,

         І повіриш в казку феї й доброти.

         Розглядаючи виставку, присвячену Всесвітньому дню книги, діти побачили, що у світі існує безліч різних книг. І постійно віддруковують все нові і нові.Різні книги по-різному служать людям: одні – навчають, другі, другі розважають, треті допомагають відшукати потрібну інформацію. Скільки у людей потреб – стільки і книг.

          Закриє Тиждень книги літературно-музичне свято «Книгам не кажемо: «До побачення». Незабарилися прийти на свято казкові герої (учні 4-Б кл.) – це Чистюля книг (Кірієнко Анна), Попелюшка (Сідненко Наташа), Червона Шапочка (Солтус Каріна), Котигорошко (Яценко Артем). Перетворившись на акторів, Ясінський Богдан та Мовчан Аріна показали цікаву інсценівку із «Золотого ключика». Та найбільше сподобалась дітям сценка «Пригоди української Книжки», де Книжечка (Трохименко Н.) подорожувала від хати до хати, шукаючи діток, які люблять читати. На закінчення свята школярі проспівали під акомпанемент учителя музики А. М. Кудрявської пісню про казкову країну – бібліотеку, де живуть найрізноманітніші герої з книжок.

 

         

Переглядів: 569 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0