"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 55 56 »

Все, що мрiялось вiками,
Сповнилось, настало!
«Ще не вмерла Україна» —
Гордо прозвучало.

      22 сiчня день Соборностi Украни, це свято відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році. 99 рокiв тому це слово було вписане в iсторiю українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тiльки вiд недавна. Лише за умов державотворчих процесiв в Українi цей день набув своєї чинності з 1999 року. Так трапилось, що на протязi багатьох столiть iсторичного розвитку Україна не мала власної державностi i єдиної територiї. Українськi землi належали багатьом державам: найбiльше Росiї, Литвi, Угорщинi, Речi Посполитiй, згодом Румунiї, Чехословаччинi. 22 сi ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 22.01.2018

   Під час зимових канікул, з 3 по 6 січня  2018 року, учні 8-А класу Яготинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 їздили на екскурсію до м. Львів.  Давно мріяли побувати    в самому романтичному місті України. Начулися про його красу та самобутність, але побачене вразило надзвичайно. «Краще один раз побачити…» – говориться зовсім не марно. Місто незвичайно затишне. Сказати гарне – не сказати абсолютно нічого. Саме затишне і у всьому відчувається любов львів’ян до свого міста (чого варті одні лише тримачі для газет на кованих лавках!). Чистота вулиць вражає, особливо в Старій частині Львова.  
      Ми побачили родзинки міста, відчули неповторну атмосферу старого Львова.     Протягом двогодинної екскурсії дахами Львова діти  познайомился із чималою кількістю визначних пам’яток Львова. На нас  чекали  малодоступні тераси галицької столиці, нетипові ракурси старої частини міста Лева, а ще – можливість оглянути внутрішні подвір&rsq ... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 08.01.2018

Наша Україна славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею та сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу.
29 грудня наша шкільна родина поринула у новорічні вечорниці і ми знову зустрілися з Вакулою, незрівнянною Солохою та красунею Оксаною,колядувальниками ролі яких зіграли учні 11аб класів (класні керівники  Стригун О.В. , Іваненко О. О.). Сцена    прикрашено у вигляді селянської хати :піч, стіл з рушниками, скатертинами з вишивками , підлога застелена тканими доріжками. Свято було насичене народними традиціями, піснями, колядками, гумором. Дівчата відтворювали звичаї ворожіння перед Новим роком, віншували та вітали з наступаючими різдвяними святами . Учні відтворили увесь колорит українських традицій та культури. І ще раз показали наскільки гарною є наша історія та наші звичаї. Українська пісня – це бездонна душа українського народу. Чудовим співом це підтвердили учасниці ансамблю «Оберіг» ( художній керівник Г.Г ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 29.12.2017

   У нічний казковий час
Рік Новий прийде до нас,
Принесе свої вітання
І найкращі побажання -

І людині, і родині,
І матусі-Україні!

 

Новий рік – це одне з найбільш таємничих, урочистих і «родинних» свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить у чудеса. У Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 були організовані новорічні ранки для молодших школярів і вечори для старшокласників.         
 

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 28.12.2017

Новий рік вже не за горами. В повітрі відчувається наближення свята, яке повільно, але впевнено рухається до наших домівок   і наших сердець. Новий рік – це особливе свято, коли хочеться вірити в мрію, сподівається на краще, і чекати чудес, а ще краще творити їх своїми руками. В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було організовано виставку новорічних композицій серед учнів 1-11 класів.  Своїми роботами діти прикрасили фойє школи, створюючи новорічний настрій для всіх.

   

... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 20.12.2017

З початком зими починаються веселі зимові свята та розваги. Перше свято, якого діти чекають з нетерпінням це свято Святого  Миколая.  За  доброю традицією щороку 19 грудня Яготинська міська рада вітала дітей учасників бойових дій на сході України.  До дітей завітав Святий Миколай із мішком дарунків і щирими словами вітання.
Цього дня за сприяння Яготинської районної державної адміністрації 20 учнів школи соціально- пільгової категорії відвідали музей під відкритим небом міста Переяслава. Діти брали участь у майстер- класах, грали в хокей, брали участь у квестах, водили хороводи, змагалися у конкурсах, писали листи Святому Миколаю та побажання воїнам АТО. Радісні та щасливі діти отримали подарунки від Святого Миколая.

 

 

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 20.12.2017

Здоров’я – це повнота духовного життя, радість, ясний розум.

Твоє здоров’я – у твоїх руках.

В.О. Сухомлинський

В Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбулися батьківські збори на тему «Співпраця сім’ї та школи у формуванні навичок культури поведінки та засад здорового способу життя».

... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 18.12.2017

О Боже, Боже, як ти міг

Страшне це лихо в світ пустити.

Мабуть і думки не було

Що можуть зло таке вчинити.

 

О Боже, Боже, поможи.

... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 18.12.2017

117 років тому народилась видатна українська художниця, про яку сьогодні говорить весь світ – Катерина Білокур.

Її картини виношені і народжені так, як являє себе світові суще. Квіти і плоди земні на її полотнах приворожують нас, наскрізь протинають пречистим янгольським зором, та, заглядаючи в наші душі, комусь палахкотять міріадами іскорок, промінять цілющий аромат життєвого щастя, а від когось присоромлено, а то пригнічено заступають у тінь, ховаються в безмежне марево. Складається враження священнодійства чи магії: на картинах практично відсутній слід пензля, і картина буквально спалахує та міниться на очах. Немовби чарівна музика у виконанні оркестру віртуозів. Полотна Катерини Білокур переповнені живильними земними соками, а водночас композиційно легкі, розкрилені.

... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 18.12.2017

Із знання свого родоводу починається кожна людина. А коріння її закладене в батьківській хаті, в материній пісні.
Батьківська хата, мамина пісня, бабусина вишиванка, дідусева казка, незамулена криниця, старі жорна, портрет на стіні – усе це родовідна пам ять, наші непересічні символи – обереги.
Вшановуючи їх, учні 8-Б класу разом із міською бібліотекою провели усний журнал « Свято дівочих оберегів», на якому доторкнулися до святих оберегів минувшини. Це і хрещатий барвінок, червона калина, різнобарвні дукачі, моніста, коралі, медальйони,стара скриня і звичайно ж вишиванка.
Діти розповідали про обереги, про те, як люди наділяли їх магічними властивостями і свято вірили в їхню надприродну силу. Адже обереги виконували почесну місію: захищали свого господаря, оберігали його від зла та біди.
Також на святі дівчатка продемонстрували обереги, створені власноруч. Присутні подивилися відео про обереги багатьох областей України.
Сьогодні тисячі жінок і дівчат нарів ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 17.12.2017