"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 55 56 »

Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Щороку в кінці листопада Україна  вшановує пам’ять жертв Голодомору,   страшної трагедії українського народу.  Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.

 З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу  дати  в ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 26.11.2017

    У рамках профорієнтаційної роботи 24.11.2017 року учні 11 класу Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 разом з соціальним педагогом та практичним психологом Довгаль Л.В. завітали на День відкритих дверей у в місті Києві.

Першим кроком стала реєстрація, де всіх зустрічали з привітною усмішкою на обличчі. Далі одинадцятикласники поринули у навчальну атмосферу КНУКіМ. Вони відвідали сучасні навчальні лабораторії:

  • Факультету кіно і телебачення;
  • Факультету журналістики і міжнародних відносин;
  • Факультету державного управління і права;
  • Факультету дизайну та реклами;
  • ... Читати далі »
Переглядів: 356 | Додав: Ludmila | Дата: 24.11.2017

Здоров’я – поняття багатопланове. Це не лише відсутність хвороб, а й комфортне психологічне самопочуття, гарний настрій, високий рівень пристосування, благополуччя. Тобто, здоров’я – це гармонійне поєднання фізичного, психічного, духовного і соціального здоров’я, як результат самодисципліни, самопізнання, самореалізації, на основі стійкої потреби бути здоровим. Більшу частину робочого часу доби дитина проводить у школі. Тому однією із задач у процесі навчання являється не тільки навчити, сформувати уміння та навички і розвинути творчій потенціал, а й максимально можливо зберегти здоров’я учнів. Цьому допомагає використання у навчально-виховному процесі здоров’язберігаючих технологій.

23 листопада в школі відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів та основ здоров’я школи. Досвідом з використання здоров’язберігаючих технологій поділилася вчитель основ здоров’я Стригун О.В. Вчитель провела урок - тренінг у 7-А класі на тему «Алгоритм дій п ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: Ludmila | Дата: 24.11.2017

Обирай Свободу рідному народу!

Обирай Свободу і добро ідей!

Обирай Свободу заходу і сходу,

Обирай Свободу для усіх людей!

       Україна, 2014-й: «Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

   ... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 23.11.2017

22 листопада 2017 року на базі міського будинку культури відбувся районний  півфінал змагально-мотиваційного заходу серед учнівських команд «Обери майбутнє» де  учні популяризували актуальні професії і спеціальності.

         Команда КВК «220 V» Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 виборола ІІІ місце в районному півфіналі серед 11 команд-учасників. Честь Яготинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1  захищали учні нашої школи: Рудь Ірина (капітан команди, 11-А клас), Дядіна Катерина (9 -А клас), Шатнюк Анна, Коновалова Діана, Ахмадуліна Вероніка, Савюк Ювеналій, Вакс Анна (10 клас), Ус Максим, Лизун Тетяна (11-А клас). В номінації «кращий артист» було відзначено Ахмадуліну Вероніку.

 

... Читати далі »

Переглядів: 785 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 23.11.2017

На виконання Закону України «Про благоустрій населених пунктів», з метою підтримання території міста у належному санітарному стані колектив Яготинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 долучився до проведення благоустрою та санітарної очистки міста Яготин. 16 листопада 2017 року було прибрано власну та прилеглу до школи територію.

         ... Читати далі »

Переглядів: 518 | Додав: Ludmila | Дата: 17.11.2017

Річ не про те, що мова солов'їна,
Бо мова – глибше, ніж пташиний спів.
В її скарбниці – доля України,
Космічна нерозгаданість віків.

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

Традиційно, в День української писемності та мови в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було проведено єдиний урок "9 Листопада - День української писемності та мови", загальношкільну лінійку "Мова - життя духовного основа", з метою п ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: Ludmila | Дата: 09.11.2017

8 листопада У Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулася обласна Х Літературна студія «Паростки» на тему: «Яготинщина – земля, оспівана митцями».  У роботі літературної студії взяли участь: Завіщана Любов Григорівна, керівник обласної літературної студії «Паростки», методист Київського обласного позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді», Степанченко Мирослава Тимофіївна, начальник відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації, Остапенко Наталія Олександрівна, завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти, Саса Анатолій Володимирович, керуючий справами Яготинської районної ради, поет, гуморист, громадський діяч, Василенко Людмила Петрівна, директор Яготинської централізованої бібліотечної системи, Лугіна Валентина Іванівна, директор Яготинського будинку дитячої та юнацької творчості, Шльончик Віра Михайлівна, директор школи.

На свято Поезії прибули найактивніші учасники шкільних та районних літературних студій м. Переяслава– Хмельницького, ... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: Ludmila | Дата: 09.11.2017

     «Життя само по собі – ані благо, ані зло; воно вмістилище і блага, і зла, зважаючи на те, на що ви самі його перетворите», висловом М. Монтена, під час Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя», розпочався усний журнал «Шкідливі звички. Як їм протистояти?» у 9-А класі (класний керівник Бондарєва Г. Я.), де учні ознайомилися з основними поняттями – «звичка», «шкідлива звичка». За допомогою презентації бібліотекар Лисюк К. І. допомогла дітям більше дізнатися про шкоду, якої зазнають організм і психіка від вживання тютюну, алкоголю та наркотиків. Більшість із них задумалися над тим, що чекає їх у майбутньому, якщо вони будуть курити, вживати спиртне або наркотичні речовини. Чому необхідно ставитися з повагою до свого організму та поважати здоров’я оточуючих? Та пам’ятати: здоров’я – це справжня радість життя і щастя не сумісні з тютюном, наркотиками і спиртними напоями. Жити здоровим життям.

... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: Yagotin | Дата: 01.11.2017

На виконання доручення  Київської обласної державної адміністрації  від 10 жовтня 2017 року № 11-13-9106 до листа Міністерства соціальної політики України від 06 жовтня 2017 року № 19699/0/2-17/38 «Про проведення інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми» в Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з нагоди  відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми відбувся інформаційно-просвітницький захід «Торгівля людьми – це злочин!» для учнів 10-11 класів, який був проведений працівниками служби у справах дітей і сім’ї Яготинської районної державної адміністрації Шульгою Н.С. та Лавріненко В.В.

Переглядів: 589 | Додав: Ludmila | Дата: 31.10.2017