"Ми раді вітати вас на нашому сайті!"

Меню сайту
Корисні посилання














Свята та події
Форма входу
Архів записів

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 55 56 »

Революція. Державність. Нація

100 років тому в березні розпочалися події одного з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття — Української революції 1917—1921 років. Нині Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених нею.

У межах відзначення 100-річчя подій Української революції 1917—1921 років у Яготинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 проведені заходи. Старшокласники провели інформаційні хвилини в середніх класах відмітивши, що 2017 рік указом Президента було оголошено Роком Української революції 1917—1921 років.

В кабінеті історії оформлена вистака фотоматеріалів, книг ... Читати далі »

Переглядів: 554 | Додав: Ludmila | Дата: 17.03.2017

Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

 

9 березня наш народ відзначає 203 річчя  з дня народження Т.Шевченка.

 

Великі поети – вічні супутники свого народу і цілого людства. Таким вірним та благородним супутником на дорогах століть став для України її гордість та слава – Т.Г.Шевченко. ... Читати далі »

Переглядів: 807 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 16.03.2017

В щасливі дні і в дні сумні іду з дитинства до Тараса

Крізь шум юрби і суєту, ні, не в минуле, а в майбутнє,

До тебе я, Тарасе, йду 

      У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко. Він виступив як поет-новатор, приніс із собою в українську літературу «слово нове», новий світ поезії, неповторні образи, картини й барви, небачене раніше багатство й широчінь тем, ідей, мотивів, жанрових форм, вивів українську літературу на шлях реалізму й народності. Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Не одне покоління українців формувало свій світогляд на його творах .

... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: Ludmila | Дата: 09.03.2017

У кожної людини є її домівка. І куди б не їхала вона, куди б не йшла, ніколи не забуває рідного дому, де народилася і виросла. Оспівана в піснях, рідна хата завжди буде символом добра і надії, її незгасимий вогник світитиметься теплом маминої любові, вірою в добро. Споконвіку хата виконувала своє призначення родинного вогнища, де вчили добру, де передавалися з покоління в покоління найкращі сімейні традиції.

Про українську хату і рідну домівку говорилося в усному журналі «В рідні стіни світлиці знов повертаємось ми», який провела міська бібліотека для дітей для учнів 6-А класу (класний керівник Н.М. Алексеєнко). Ведучі свята Марчук Вікторія та Хоменко Тарас розповіли про інтер’єр давньої української хати, про її головну і найбільшу кімнату – світлицю. Згадали діти про покуть, або святий кут, де в кожній хаті розміщували ікони, що були прикрашені великим рушником, про звичаї і традиції, пов’язані з нею та про ритуальний сніп жита – дідух, що на святвечір займав своє почесне місце на покуті. ... Читати далі »

Переглядів: 782 | Додав: Ludmila | Дата: 01.03.2017

Київщина – край, що має глибоке і давнє коріння. Це наша земля. Комусь, можливо краще в іншому краю, для нас же, землі дорожче немає. Це на Київщині започаткувалася Київська Русь – Україна. Якщо Київ вважають серцем України, то Київщина – це її душа.

Київська область є однією з найбільших у державі, займаючи близько п’яти відсотків її території. Рейтинг науковий, економічний, соціальний у неї найвищий. Сформувалася область у лютому 1932 року. В цьому році їй виповнюється 85 років.

... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: Ludmila | Дата: 24.02.2017

Поставте скибку хліба на стакан

І голови схиліть в скорботі вічній

За тих, кого убив Афганістан,

Чиї він душі зранив і скалічив

 

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок. ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Додав: Ludmila | Дата: 24.02.2017

Мова росте елементарно,

разом з душею народу

                   І.Франко

            Як море починається з річки, так українське слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Г.Сковороди, поглиблювалось під пером І.Котляревського, особливо Т.Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П.Мирним, М.Коцюбинським, Лесею Українкою та багатьма іншими видатними українцями.

            Сучасний світ знає, що державність є універ ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 23.02.2017

Герой — це людина, яка знає,

 що є блага, дорожчі за життя;

людина, яка присвятила

... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 20.02.2017

…Я більшого щастя на світі не хочу,

Щоб лиш Україна міцніла й цвіла.

                                           В.Верещук

 

 

            Кожна країна світу має свої символи – знаки, які характеризують державу, відтворюють її історичне минуле, прагнення народу до волі, незалежності. У ст. 20 Конституції України записано: «Державними симво ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 09.02.2017

Я люблю Україну!

Одна Батьківщина, і двох не буває.

Місця, де родився, завжди святі.

Хто рідну оселю свою забуває,

Той долі не знає в житті.

 

        

Для учнів 9-11 класів  була проведена інформаційно-розважальна гра «Я люблю Україну!». Цікавий змістовний патріотичний захід, під час якого присутні мали змогу ознайомитись з історією, ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: AndriyS2012 | Дата: 09.02.2017